Liječenje

PRADER WILLI SINDROMJoš uvijek ne postoji lijek za Prader-Willi sindrom.


Ipak, postoje lijekovi i postupci koji mogu umanjiti pojavnost fizičkih simptoma bolesti.
Tijekom ranog djetinjstva potrebno je koristiti specijalne prehrambene pripravke koji pomažu dječji rast i razvoj.

Kontinuirana fizikalna terapija i vježbanje mogu poboljšati koordinaciju i snagu djeteta, dok govorna terapija pomaže djeci koja zaostaju za svojim vršnjacima u razvoju govornih sposobnosti.

 

 

 

 

PRADER WILLI SINDROMUsporedno s razvojem djeteta potrebno je primjenjivati kontroliranu uravnoteženu i niskokaloričnu dijetu, dnevno vježbanje i pratiti promjene u težini, te provoditi strogu restrikciju unosa hrane, što će pridonijeti smanjenju fizičkih poteškoća uzrokovanih Prader-Willi sindromom.

 

 

 

Prader Willi sindrom kao indikaciju za liječenje hormonom rasta odobrila je EMEA, FDA Agencija za lijekove i medicinske proizvode (SAŽETAK OPISA SVOJSTAVA LIJEKA, pdf).

 

PRADER WILLI SINDROMTerapija se primjenjuje od najranije dobi kod djece s PWS širom svijeta i daje izvrsne rezultate uveliko poboljšavajući kvalitetu života djece s PWS prvenstveno zbog ubrzanja rasta, smanjivanja masnoga tkiva, jačanja mišića te poboljšanja funkcioniranja čitavoga metabolizma.

Sa terapijom se započinje nakon opsežne provjere zdravstvenoga stanja djeteta , a u dogovoru sa liječnikom - pedijatrijskim endokrinologom.